Om oss

Elektro Västerbotten AB grundades 2016 av Göran Wikman, Mattias Uddståhl och Anders Persson och har sitt säte i Umeå. Vi är idag ca 25 medarbetare med tillsammans mångåriga erfarenheter. Sedan 16 maj 2023 ingår ELEKTRO Västerbotten i Instalco som är ett av de ledande installationsföretagen i Norden och består av ca 140 st företag inom installationsbranschen. Mer info hittar du här: https://instalco.se/sidor/om-instalco 

Vi utför alla typer av elinstallationer och våra beställare är allt från privatpersoner till större byggföretag.

Vår verksamheten baseras på tre huvudsakliga verksamhetsgrenar:

  • Entreprenad – Vi tar på oss både ny och ombyggnationer i alla olika entreprenadformer. Vi har egna resurser och kompetens att utföra kraft, belysning, solceller, billaddare och teleinstallationer. I det fall specialkompetens behövs i t.ex. styr och reglerinstallationer har vi samarbetsformer med lokala aktörer.
  • Service – Vår serviceverksamhet utför installationer till mindre kunder med kort varsel. Mindre projekt utföres också av våra erfarna servicemontörer. Vi utför även felsökningar, reparationer m.m.
  • Teleservice – Vi utför installation, felsökningar och underhåll på teleanläggningar som passerkontroll, larm, datanät, allmänna telenät, kallelsesignalsystem m.m. Teleservice fungerar även som ett stöd i våra entreprenader.